Workshops

Je kunt nog kiezen uit drie workshops: storytelling, jazz en guilty pleasures.

Individuele deelnemers

Doe je niet mee aan BALK Festival West, maar wil je wel graag meedoen aan een workshop? Dat kan! Op onze pagina Publiek lees je hier meer over en kan je je aanmelden.

Storytelling met Marlou Vriens

Hoe vertel je het verhaal door het lied dat je zingt? Wat zit er tussen de regels van de tekst? En wat kan jij van jezelf en je groep daarin kwijt? Bij de workshop Storytelling duiken we in interpretatie en intentie, en gaan we aan de slag met betekenis, emotie, energie en frasering. Voor alle zangers die mee op ontdekkingsreis willen naar de betekenis van een lied!

Over Marlou

Marlou studeerde in 2009 af als docent muziek aan Codarts Rotterdam, en in 2020 aan de Royal Academy of Music in Denemarken. Ze werkt bij Codarts als docent zang, vocal group en koor. Bij Blueprint, een vrouwengroep uit Gouda die staat voor gelijkheid, authenticiteit en jezelf mogen zijn, is ze vocal coach en arrangeur. Blueprint werd onlangs tweede in het tv-programma Zing!


Jazz met Marleen Spierings

Vind je jazz altijd maar klinken als iets ingewikkelds? In deze workshop maken zangers op een toegankelijke manier kennis met het genre jazz. We gaan aan de slag met de typische, kenmerkende harmonieën, blending en swing die bij dit genre past en werken op een interactieve manier aan een jazznummer.

Over Marleen

Marleen Spierings is dirigent, zangeres en arrangeur. Ze staat als dirigent voor Popkoor Koffer uit Utrecht en is daarnaast sinds de oprichting als zangeres betrokken bij MAZE Voices. Marleen studeerde Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium en gaf haar loopbaan in de korenwereld verder vorm met de vervolgopleiding Dirigent Licht Vocaal bij BALK en de Master Vocal Leadership aan Codarts. Als workshopleider coacht ze koren op verschillende thema’s, van blending tot groove, van jazz tot rock.


Guilty pleasures met Sven Keet

Deze workshop omarmt volledig alle muziek waarvan je denkt: dit mag ik eigenlijk niet leuk vinden, maar stiekem vind ik dat wel. Met die muziek gaan we, a capella, aan de slag. We gaan leren wat erbij komt kijken om zo’n nummer waarvan je eigenlijk denkt: oeh, kan dat wel, zo neer te zetten dat iedereen zegt: ja, dit kan!

Over Sven

Sven Keet is dirigent, zanger en arrangeur. Hij is oprichter van vocal group Playground en dirigent van vocal group SONAR. Hij studeerde docent muziek aan het conservatorium van Amsterdam en de master Innovative Choir Leading in Aalborg, Denemarken. Hij is tenor bij MAZE Voices en werkt samen met groepen in binnen- en buitenland als dirigent, arrangeur, beatboxer, zanger en workshopleider. Ook is hij docent muziek aan het conservatorium van Amsterdam.


VOL | Groove met Ruben Grevelink

Hoor je weleens een lied waarbij je gewoon niet stil kunt zitten? Waar komt toch die heerlijke groove vandaan en hoe kunnen wij als koorzangers datzelfde effect hebben op ons publiek? Bij deze workshop ga je ontdekken hoe je je lichaam en je stem zo inzet dat je publiek niet meer stil kan zitten!

Over Ruben

Ruben Grevelink is dirigent, zanger en arrangeur. Hij is onder meer muzikaal leider van de Utrechtse vocal group Voisz Vocal Projects en van de pop- en gospelgroep Hatikwa uit Nieuwegein. Ook zingt hij in diverse ensembles en tourde hij in 2021-2022 met Wende Snijders. Ruben studeerde in 2020 af aan The Royal Academy of Music in Aalborg en richtte zich hier tijdens zijn masterproject op de ontwikkeling van ritmiek en groove in koren.

Ruben Grevelink aan het dirigeren.