Over het festival

Wat gaan we doen?

We gaan deze dag zo veel mogelijk samen zingen: tijdens optredens in een gevulde zaal, op het strand, in de workshops en tijdens de afsluitende show. De hele dag staat in het teken van ontmoeting. Groepen in hetzelfde optreedblok zingen met elkaar in op het podium onder leiding van één dirigent en hebben daarnaast nog een eigen focusmoment. Zo kun je als koor veel meer optredens bijwonen.

Supermooi en gezellig ontspannen concept. Ontmoeten van oude en nieuwe bekenden

Geef je feedback

BALK West draait ook om van elkaar leren. Niks zo waardevol als feedback van andere zangers en geïnteresseerd publiek! Daarom krijgt iedereen in de zaal, dus de andere deelnemende koren en de bezoekers, de kans om feedback te geven. We werken met een online tool die je tussen de optredens door en na afloop kunt invullen. Alle reacties, tips en suggesties van medezangers en kijkers worden verwerkt in een rapport dat na het festival wordt toegestuurd.

“Voor ons. Door ons”

Jij bepaalt wie de Dappere Dodo is

Via de online feedbacktool wordt ook de winnaar bepaald van de Dappere Dodo, de prijs voor het innovatiefste, creatiefste, of, natuurlijk, dapperste optreden. Winnaars mogen niet alleen een bijzondere trofee mee naar huis nemen, maar krijgen ook een bon ter waarde van 250 euro, te besteden aan een workshop. In 2023 wonnen de Boezem Boys, de mannen in blauwe overall uit het muzikale dorpje Noordeloos. Zij nemen dit keer de presentatie van de dag voor hun rekening. Wij kijken daar nu al naar uit! 

Doe een workshop naar keuze

Na de optredens kun je – individueel of als koor – meedoen aan een workshop naar keuze. Ook alle bezoekers met zangervaring zijn hierbij van harte uitgenodigd. Op basis van een arrangement dat je ter plekke krijgt, from scratch dus, werk je onder leiding van een professional aan muzikale verdieping. Je kunt hierbij kiezen uit groove, jazz of storytelling, of je pakt een guilty pleasure op. Alle workshopdeelnemers treden op tijdens het afsluitende programma in de grote zaal.

Afsluitend programma

Aan het eind van de middag sluiten we BALK Festival West af in de Apollozaal. Hier horen we de nummers waaraan tijdens de workshops is gewerkt. Ook treden de Boezem Boys op en wordt de winnaar van de Dappere Dodo 2024 bekendgemaakt. De winnaar heeft vervolgens de eer de dag muzikaal af te sluiten. Daarna heffen we rond zes uur ’s avonds met elkaar het glas in de foyer om te proosten op het festival. Wij hopen op weer een geslaagde dag!

“Goed georganiseerd, vrolijk, mooi aanbod van zang en workshops”